nadziewarki KOMPO
- przeznaczone do dozowanego wypełniania osłonek farszem
- gwarantują wysoką jakość produktów
- wysoka zdolność produkcyjna
- wysoki stopień odpowietrzania farszu, co wyklucza obecność porów we wszystkich rodzajach kiełbas
- możliwość pracy z wszystkimi rodzajami farszu
- formowanie produktu w naturalne i sztuczne osłonki
- zachowanie rysunku farszu pod osłonką i wewnątrz batonu
- możliwość połączenia z klipsownicami dowolnego producenta
- niskie koszty eksploatacji
- uniwersalność, niezawodność
- łatwość użytkowania
- długotrwałość elementów roboczych
- dostępne modele:
– seria KOMPO-MASTER: uniwersalne urządzenie przeznaczone do produkcji kiełbas wędzonych, suszonych najwyższej jakości, skuteczny mechanizm dozowania farszu typu wirnikowo - łopatkowego, siłownik zapewniający wysoką wydajność i dokładność porcji
– seria KOMPO-MAXI: nadziewarki typu dwuśrubowego, przeznaczone dla zakładów nastawionych na produkcję dużej ilości produktów, mozliwość wytwarzania różnych rodzajów kiełbas parzonych i wędzonych, skuteczna praca z farszem płynnym
– seria KOMPO-OPTI: przeznaczone do napełniania różnego rodzaju osłonek, z dodatkowym odpowietrzaniem każdego rodzaj farszu, możliwość mechanicznego załadunku surowca, przeznaczone dla zakładów mięsnych i mlecznych o różnej mocy produkcyjnej
- seria KOMPO-MINI: stanowią doskonałe rozwiązanie dla niewielkich zakładów, niewielkie rozmiary, możliwość podłączenie ręcznej lub automatycznej klipsownicy dowolnego producenta, możliwość zastosowania do napełniania osłonek serkiem topionym, masłem, twarogiem, itp.